מהי הדרך להתמיד בפעילות גופנית

  1. WeFIT
  2. מהי הדרך להתמיד בפעילות גופנית
התמדה

לפעילות גופנית ישנה השפעה חיובית על המערכות החיוניות בגוף כמו, מערכת הלב – ריאה ומחזור הדם, ירידה בלחץ דם, מניעה של מחלות לב, רמת
השומנים בגוף, השמנה, מבנה גוף, חוזק העצמות, מסת שריר, אחוז שומן ועוד.

אולם, למרות כל הידוע על היתרונות החיוביים של פעילות גופנית, רבים אינם ששים לבצע פעילות גופנית.

עולה אם כן השאלה מדוע למרות כל הידוע על ההשפעות החיוביות של פעילות גופנית, אנשים רבים אינם מצליחים להתמיד בפעילות גופנית לאורך זמן?

ישנם גורמים רבים שמשפיעים על התמדה ובניהם: מאפייני מין, גיל, מצב משפחתי, מאפיינים
דמוגרפיים, השכלה, הכנסה, משתנים חברתיים, פיזיולוגיים, סביבתיים ועוד.

גם למאפיינים אישיותיים של כל אחד ואחת מאיתנו, ישנה השפעה על פעילות גופנית ועל המוטיבציה להתמדה בפעילות גופנית.

בסקירת ספרות נרחבת שבדקה מנתונים שנאספו ממנויים במרכזי כושר בטייוואן, אירופה וארצות הברית,
נמצא כי לאנשים עם אישיות חיובית יש רמות גבוהות יותר של מוטיבציה להשתתפות בפעילות גופנית.
תכונות אישיות נחשבות גורמים קריטיים המשפיעים על המוטיבציה לפעילות גופנית ועל נטילת חלק בשגרת
אימונים קבועה.
באותו מחקר גם נמצא כי, לאישיות חיובית ולפעילות גופנית ישנה גם השפעה על איכות החיים של הפרט, במונחים של שיפור הבריאות
הפיזית ,שיפור הבריאות הפסיכולוגית וסיפוק מיני.

אצל רבים הסיבה העיקרית לחוסר התמדה בפעילות גופנית היא, שפעילות גופנית חייבת להיעשות על בסיס קבוע. לאנשים רבים קשה להתמיד לאורך זמן בפעילות מסוימת (לא רק כשמדובר בפעילות גופנית, אלא גם בפעילויות אחרות הדורשות התמדה). פעילות גופנית כרוכה במאמץ, והיא מחייבת התמדה ודבקות במשימה, דבר שקשה לרוב האנשים, במיוחד כאשר אין להם את הכלים הנכונים כדי להתמיד.

בכתבה זו אני אתן לכם כמה עקרונות שכדאי לדעת, ושיעזרו לכם לשפר את יכולת התמדה בפעילות גופנית בחייכם הפרטיים:

הגדירו מטרות ויעדים:
הגדירו בתחילת הדרך את המטרות והיעדים אליהם אתם שואפים. הגדירו את סוגי המטרות הנכונים לכם. מצאו את הדרך שהכי מתאימה לכם להשיג מטרות אלו.

תבנו תוכנית שתעזור לכם להשיג את היעדים והמטרות שהצבתם לעצמכם (מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע מוסמך לשם כך). הגדירו יעדים שהם מציאותיים ושתעמדו בהם. בחרו מטרות קטנות כל שבוע / חודש שהם ברי השגה (למשל: ירידה של שני קילו בחודש). המטרות הקטנות יראו לכם כיעדים שניתן להשיג, ובסופו של דבר המטרות הקטנות יצטברו למטרה אחת גדולה – שהצלחתם לעמוד בה.

תדעו לפרגן לעצמכם במהלך התהליך:
תדעו לראות את חצי הכוס המלאה בתהליך. תדעו לפרגן לעצמכם במהלך הדרך, לדוגמה: כאשר הצלחתם להתמיד תקופה בתהליך, לרדת במשקל, להעלות מסת שריר וכדומה. גם אם לא תמיד תשיגו בדיוק את היעדים שרציתם, תדעו להיות מרוצים מהיעדים ומהדברים שכן השגתם. בנוסף, כאשר אתם מגיעים ליעד מסוים תדעו לפנק את עצמכם (לדוגמה: קניה של בגד חדש) זה יעניק לכם הרגשה טובה ומתגמלת לדרך שאתם עושים.

תרוצו למרחקים:
אנשים שרואים את הדרך למטרה כסוג של מרתון וסובלניים לאורך כל הדרך, הסיכוי שלהם להצליח להגיע ליעד אליהם הם שואפים – גבוה יותר.

לעיתים רבות אנשים אלה יתקדמו לאט יותר בתהליך, אך ההתקדמות תהיה נכונה וטובה, ובטווח הארוך אנשים אלו ישיגו תוצאות טובות יותר מאשר אנשים שרוצים להשיג את יעדיהם במהירות (בד"כ אותם אנשים, גם כאשר הם יצליחו להשיג את יעדיהם, יעלו מהר מאוד בחזרה במשקל).

תאתגרו את עצמכם:
תגוונו, אל תעשו את אותן אימונים שאתם מכירים, חפשו תמיד לשנות, לאתגר את עצמכם. כאשר האימונים נשארים דומים לאורך זמן, זה מעלה את הסבירות לירידה במוטיבציה, שיכולה להוביל להפסקה באימונים. לשם כך כדי לגוון את האימונים מידי זמן. ניתן לעשות זאת בדרכים רבים, כמו: שינוי סדר העבודה באימון, עבודה בטכניקה שונה, שינוי מספר החזרות, מספר הסטים, חלוקה של הגוף באימון ועוד.

והטיפ הכי חשוב לטעמי, 

קבעו זמנים קבועים לפעילות גופנית:
כדי להצליח להתמיד כדאי להגדיר ימים ושעות קבועים בהם אתם עושים פעילות גופנית.
אנשים רבים עושים פעילות גופנית כשמתאפשר. הם מנסים להכניס את הפעילות בין לבין, ולא קובעים ימים ושעות קבועים בהם הם ייעשו פעילות גופנית.

אנשים שמתמידים מצליחים להפוך את הספורט לשגרה עבורם.
הם מגדירים פעמים קבועות בשבוע בהם הם מתאמנים, ימים קבועים, שעות קבועות. האימון אצלם הוא הנקודה הקבועה שמסביבה הם מסדרים באותם ימים את שאר הפעילויות היומיות, כמו למשל עבודה, מפגש עם חברים, זמני ארוחות ועוד.

כדי להצליח להפוך את הספורט לשגרה עבורכם, ניתן בתור התחלה לקבוע ביומן את הימים והשעות בהם אתם מתאמנים במהלך השבוע.

מקווה שתיישמו את הפתרונות שנתתי (או לפחות את חלקם), בהצלחה!

תמונת אווטר

fitnet

מחבר מאז:  13/04/2018

שמי בועז לוי, אני מאמן כושר אישי וקבוצתי כבר למעלה מ - 10 שנים.
ב-2006 עשיתי קורס מדריכי חדר כושר ואימון קטינים באוניברסיטת ת"א מטעם מכון וינגייט.
בנוסף עשיתי שני קורסים של מאמנים אישיים אותם סיימתי בהצטיינות, מאז עשיתי הכשרות נוספות בתחום ואני מתעדכן בכל ההתפתחויות החדשות.
יש לי תואר ראשון בניהול מטעם האוניברסיטה הפתוחה. עשיתי השלמה לתואר ראשון בחינוך גופני בוינגייט, ואני בעל תואר שני במדעי החיים והספורט מטעם מכון וינגייט. בימים אלה אני כותב את התיזה שלי במטרה להמשיך לדוקטורט.