8 סודות איך להתאמן נכון מבלי להיפצע

  1. WeFIT
  2. כושר
  3. 8 סודות איך להתאמן נכון מבלי להיפצע
8 סודות איך להתאמן נכון מבלי להיפצע

אנחנו מחליטים שאנחנו רוצים להתחיל להתאמן. אנחנו נרשמים לחדר כושר, מלאי התלהבות ומוטיבציה, להגיע להישגים במהירות האפשרית ולהשיג את הגוף שתמיד חלמנו עליו.
אנחנו נכנסים למכון, רואים מתאמנים ותיקים מרימים משקולות כבדים, עושים תרגילים מורכבים ומנסים לחקות אותם – זה יכול להיגמר בפציעה.

בניית מסת שריר, שיפור סיבולת לב ריאה, הגעה ליעדים שאתם חולמים עליהם – לוקחת זמן. כדי שתגיעו לתוצאות, מבלי להיפצע בדרך, אנחנו ניתן לכם את הסודות הכי כמוסים שלנו, "איך להתאמן נכון מבלי להיפצע בדרך", שיעזרו לכם להפיק את המירב מאימון הכושר שלכם.

      1. תוכנית כושר מותאמת אישית – לעתים קרובות מדי מתאמנים מתחילים ישר עם תוכנית למתקדמים. הם רואים מתאמנים אחרים בסביבתם שעובדים בקצב גבוה ורוצים לחקות אותם. זה לא רעיון חכם. צריך לתת זמן לגוף שלנו להסתגל. השרירים, הלב – ריאה, המפרקים צריכים זמן כדי להסתגל לשגרת האימונים החדשה. זה לא יכול לקרות ביום אחד ואתם צריכים להבין את זה. תעבדו בקצב המתאים לכם, קחו את הזמן, רק כך התוצאות יגעו מבלי שתפצעו בדרך.
      2. לא להגדיל שני משתנים באימון באותו הזמן – בניית כוח, סיבולת לב – ריאה, שיפור מרכיבי הכושר כל אלה ועוד צריכים להיעשות בצורה נכונה וטובה. כלומר, צריך לרכוש קודם את הבסיס ומשם להתקדם לעבר תרגילים מתקדמים יותר. ישנם שלושה משתנים עיקריים שיש לזכור: תדירות , עוצמת האימון, ומשך האימון. ניסיון להגדיל את שלושת המשתנים מהר מדי ובבת אחת, היא דרך בטוחה למצוא את עצמכם עם פציעה גופנית.
      3. לא חוזרים על אותם שרירים מדי יום – בזמן אימון אנחנו מפרקים שריר. שריר נבנה בזמן המנוחה, בתזונה נכונה. שרירים צריכים זמן התאוששות לפני שאנחנו חוזרים לעבוד עליהם. יש למנוחה חשיבות רבה גם במניעה של פציעה. לכן לא נחזור על אותם שרירים יום אחרי יום. ההמלצה היא על מנוחה של כ- 48 שעות לפני שנחזור לעבוד על אותו שריר. ניתן להתאמן יום אחרי יום כשעובדים בצורה מחולקת על הגוף. לדוגמה: ביום ראשון עבדנו על שרירי הרגליים אז ביום שני נעבוד על שרירי החזה.
      4. לעבוד נכון באימון – כאשר אתם עובדים ישנה חשיבות לעבוד בצורה נכונה. זה יכול להיות מפתה, לנסות להרים משקל גדול, לעבוד במכונה עם משקלים גבוהים. ביצוע תרגיל כוח בצורה לא נכונה עלול לגרום לכאבים ולפציעה. עבודה נכונה כוללת טכניקות חיוניות שצריך לדעת. למשל, אם אתם מבצעים  סקוואט והברכיים שלך הולכות קדימה במקום שהישבן יוביל תנועה וילך אחורה, אתם מפעילים לחץ על הברכיים שלכם, מה שעלול להוביל לכאבים בברך או לפציעה.
      5. ציוד ומשקולות תקינים – מעבר לחשיבות להתאמן בצורה נכונה בשילוב תנועות טובות ודגשים נכונים, ישנה חשיבות נוספת להתאמן במקומות בהם המכונות תקינות, הציוד תקין, המקום מותאם לאימונים. לדוגמה: מכון כושר בו הרצפה מותאמת לאימון כושר ולא מחליקה. שמירה על אזור עבודה מתאים, ללא סכנות היכולות להוביל לפציעה – הכרחי. בנוסף, ישנה חשיבות רבה להתאמן עם נעליים נכונות. לדוגמה: אצל רצים יש חשיבות לנעליים אותם הם נועלים. ריצה עם נעליים שלא מתאימות לריצה יכולה להוביל לפציעות.
      6. לא מתאמנים כשכואב – בעוד כאבי שרירים לאחר אימון זה דבר נורמלי. כל כאב אחר, הוא לא. אם האימון יוצר כאבי גב תחתון, כאבי מפרקים, כנראה שאתם עושים את התרגילים בצורה לא טובה. אל תגיעו למקום של כאב באימון, תעבדו בטכניקה נכונה, תהיו סבלניים לתהליך ותעבדו בצורה הדרגתית. אם תעבדו כאשר ישנו כאב זה יפגע במטרות שלכם ויגרום לכם לתקופה של השבתה מהאימונים. אם משהו כואב (גם אם זה רק ליום), יש להקשיב לגוף ולנוח וזאת כדי למנוע פגיעה נוספת.
      7. שינה טובה בלילה – אנשים שמתאמנים צריכים לפחות שבע שעות שינה בלילה. שינה היא אחד המפתחות החשובים ביותר כדי להתאמן מבלי להיפצע. שעות שינה קבועות וטובות (7 שעות ומעלה) בכל לילה משפרות את היכולת של הגוף להיבנות ולתקן נזקים בגוף. במהלך השינה, הורמוני גדילה מגרים את צמיחת השרירים, מסייעים בשכפול תאים, בהתחדשות של תאים ובפעילות תקינה של חילוף החומרים בגוף. בנוסף, בזמן השינה, צריכת האנרגיה נמוכה יותר משום שהגוף והמוח נמצאים במנוחה, כלומר, ניתן להשתמש באנרגיה רבה יותר כדי לבנות ולתקן בצורה טובה את העצמות והשרירים.
      8. תזונה בריאה ומאוזנת – אחת הדרכים החשובות ביותר כדי שהגוף יתאושש מהאימון הוא צריכת מזון נכונה. יש לוודא שאוכלים כמויות נכונות של קלוריות, המורכבות מחלבונים, פחמימות ושומנים. לתזונה נכונה יש חשיבות לא רק כדלק לאימון שלכם, תזונה נכונה גם עוזרת לשפר את הביצועים, למנוע פציעה ועוד. למשל, אכילת פחמימות במהלך אימוני סיבולת ארוכים (רכיבה על אופניים, ריצה במשך שעות) חיונית מאוד לגוף. חלבון חשוב לתיקון נזק לשריר שמתרחש במהלך פעילות גופנית ומשמש כאבן לבניית מסת שריר.

 

מקווים שלמדתם מאיתנו כמה סודות שיעזרו לכם להצליח להשיג את המטרה שלכם מבלי להיפצע בדרך. שיהיה המון בהצלחה!

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

תוכניות אימונים שיכניסו אותך לכושר

הוספת הערות (אין תגובות)